Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 51 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sport
MesajScris: 20:49, Mie 13 Ian 2010 
Neconectat

Echipament: Canon 1000d, kit 18-55 + grip
salut,
la sectiunea categorii/sport ..
ultima poza aia cu voleiu ..care o fost pusa..
nu ti se pare ca e ..asa ..pur si simplu pozxa ..fara nimic ..
ori in regulament scrie ca sa fie atent selectionate si supuse la critica ulterior..
ca daca e asa ..la aia chiar as comenta tot ..ca ..dpdv calitativ e nasoala..

sau poate mi se pare mie ..de asta nu scriu pe forum iti scriu aci .. sa nu creez panica

kyomaverick, asta e mesajul ce mi l-ai scris. Oricum l-au primit toti, dar vreau sa-ti si raspund.

Pot fi deacord doar cu ideea ca dpdv calitativ imaginea a iesit aiurea. Sunt constient de asta. Zoom maxim, ISO mare, lentile slabe. Nu e o scuza, e o explicatie.
Dar sa spui ca e o poza fara nimic, chiar nu pot fi deacord cu asta....exprima o faza dintr-un meci de volei, ca doar ne aflam pe forum la categoria sport. Am ales-o atent si astept critici si sfaturi (de aia am pus-o). Panica nu cred o sa creezi niciodata cu o critica constructiva.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sport
MesajScris: 21:16, Mie 13 Ian 2010 
Neconectat

Echipament: Nikon D60 kit 18-55mm VR
Imi pare rau sa te dezamagesc bebe82, dar lacuna fotografiei tale nu e doar calitatea ci compozitia careia ii lipseste in primul rand dinamica unei fotografii sportive. Este realizata ca o simpla poza de undeva din public si din cauza asta nu surprinde actiunea asa cum se vede ea in teren. De aceea la evenimentele sportive fotografii stau pe marginea terenului de fotbal, tenis, baschet, pistei de alergare, etc. tocmai pentru a surpinde dinamismul din teren mai bine. In plus cand esti la aceasi inaltime cu subiectele tale poti aborda mult mai multe unghiuri.

Sus

MesajScris: 21:29, Mie 13 Ian 2010 
Neconectat

Partial deacord cu ceea ce spui. Daca te informezi putin vei vedea ca majoritatea pozelor facute la volei sunt de undeva de sus. E cel mai potrivit loc de unde poti prinde atat cei care fac blocaj cat si tragatorul. Daca te pozitionezi cum spui tu, in partea de jos, nu vei reusi sa prinzi doar unul (unii) dintre cei implicati in actiune. Poza nu era facuta de undeva din public, ci de la un balcon situat ca inaltime deasupra terenului, tocmai pentru motivul pe care ti l-am expus.
Crede-ma, am practicat voleiul si cel putin la acest sport ma si pot spune ca ma pricep putin.

Sus

MesajScris: 23:26, Mie 13 Ian 2010 
Neconectat

Echipament: Canon 450D + obiectiv Canon EF 18-55 mm IS + Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG APO Macro + Filtru Uv, Polarizare circulara, Warm + Trepied Fancier WT-3760 + Nissin Di622.
Intradevar nu este o calitate buna a imaginii si stiu asta pentru ca m-am confrutat acum 2 saptamani cu un astfel de eveniment numai ca era karate dar sala era maricica...si stiu cum e sa ai iso 1600 maxim si iluminare foarte proasta in sala! si mie mi-au iesit niste rezultate de credeam ca nu mai fac niciodata poze! eu zic ca poze e bine sa faci din mai multe unghiuri dar puteai incerca si ceva umpic mai jos nu neaparat de pe margine! Asta e parerea mea sper sa nu o iei in nume de rau!

Cu stima si respect,
Vlad!

Sus

MesajScris: 00:58, Joi 14 Ian 2010 
Neconectat

Echipament: nikon D90 + 18-70(3.5-4.5) + 70-300(4.5-5.6)VR
eu sunt total de acord cu kyo si ar trebui sa bagati la cap ca ii o diferenta mare intre poze si fotografii , iar ultima lucrare postata pe acest topic mai are mult pana va ajunge fotografie , iar inainte de a posta ceva pe forum sa va ganditi daca are rost (sau daca va ganditi ca daca aveti mai multe mesaje postate pe forum sunteti mai buni intr-ale fotografiei , nu aveti decat sa credeti bi:gthumbup: , eu nu cred), iar tot pe forum sunt cativa fotografi pentru care am tot respectul pentru ceea ce imprima pe senzor hi: dar nici eu nu s-au nascut cu dslr in mana , au invatat , au citit si s-au uitat la multe tutoriale pana au ajuns la acest nivel .
Eu am din februarie aparat si tot ce am invatat despre fotografie am invatat din tutoriale , ce am citit de pe diferite site-uri si de pe fotocluj . In momentul in care postam o fotografie pe forum o alegeam cu mare grija si eram convins ca era cea mai reusita fotografie :-" pana cand ma uitam a doua zi si vedeam critica :slaphead: lui Lori , dar si a altora :tomato: , critica care nu ma bine-dispunea dar am invatat multe lucruri despre fotografie din critica lor , asa ca postati o fotografie doar daca vedeti ceva frumos in ea , si nu umpleti forumul cu kitsch-uri de care nici voi nu sunteti multumiti (in cazul in care sunteti multumiti de creearea unui kitsch)
Astai parerea mea si astept sa ma contraziceti .
Lumina buna ! :-h

Sus

MesajScris: 12:52, Vin 15 Ian 2010 
Neconectat
Admin

Echipament: Nikon D90
Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR
Flash- Nikon Speedlight SB-600
eu zic un STOP OFFTOPIC !!!!

Regula e: fiecare utilizator poate sa isi aleaga o poza(fotografie) care i se pare lui cea mai buna din ultimele fotosesiuni sau din portofoliul sau, care o poate posta in sectiunea CATEGORII! Poate sa fie total pe dinafara din toate punctele de vedere. Iar utilizatorii acestui forum poat sa comenteze/critice acea fotografie indiferent cum arata ea sau in ce conditii a fost facuta. De preferat... parerea mea este: sa se poste 1 max 2 imagini cele mai reusite dintr-o serie. Sper sa fi fost foarte explicit la ce am vrut sa zic.

-=> Adrian Vlasa Blog - http://www.gandeste.com/

Sus

MesajScris: 13:10, Vin 15 Ian 2010 
Neconectat

Giurcanu scrie:
eu sunt total de acord cu kyo si ar trebui sa bagati la cap ca ii o diferenta mare intre poze si fotografii , iar ultima lucrare postata pe acest topic mai are mult pana va ajunge fotografie , iar inainte de a posta ceva pe forum sa va ganditi daca are rost (sau daca va ganditi ca daca aveti mai multe mesaje postate pe forum sunteti mai buni intr-ale fotografiei , nu aveti decat sa credeti bi:gthumbup: , eu nu cred), iar tot pe forum sunt cativa fotografi pentru care am tot respectul pentru ceea ce imprima pe senzor hi: dar nici eu nu s-au nascut cu dslr in mana , au invatat , au citit si s-au uitat la multe tutoriale pana au ajuns la acest nivel .
Eu am din februarie aparat si tot ce am invatat despre fotografie am invatat din tutoriale , ce am citit de pe diferite site-uri si de pe fotocluj . In momentul in care postam o fotografie pe forum o alegeam cu mare grija si eram convins ca era cea mai reusita fotografie :-" pana cand ma uitam a doua zi si vedeam critica :slaphead: lui Lori , dar si a altora :tomato: , critica care nu ma bine-dispunea dar am invatat multe lucruri despre fotografie din critica lor , asa ca postati o fotografie doar daca vedeti ceva frumos in ea , si nu umpleti forumul cu kitsch-uri de care nici voi nu sunteti multumiti (in cazul in care sunteti multumiti de creearea unui kitsch)
Astai parerea mea si astept sa ma contraziceti .
Lumina buna ! :-h

Rog blazoanele dumneavoastra sa scuze bazoanele noastre pentru idrazneala de a posta o poza (nu o fotografie) pe forum. Dupa ce ti-am citit mesajul, am avut impresia ca esti fotograf la National Geographic si am inceput sa tremur. Daca te crezi mare fotograf e strict parerea ta. Nu am multe mesaje postate si nici nu ma cred mare fotograf. Sunt pur si simplu un pseudo-amator in ale fotografiei, iar rolul pentru care m-am inscris pe acest forum este pentru a invata, experimenta, etc... Daca postarea unei poze (nu fotografii) reprezinta un rau iremediabil si nu o metoda de a fi criticat si a invata ceva....ma scuzi c-am postat. In afara faptului sa spui ca este un kitsch...nu ai adus niciun alt argument.
Eu propun sa-ti vezi de lungul nasului si sa vezi in ansamblu rolul acestui forum, unul de educare. Daca nu-ti vezi locul printre noi muritorii, iti propun sa frecventezi forumuri ale fotografilor profesionisti.

Sus

MesajScris: 13:14, Vin 15 Ian 2010 
Neconectat
Admin

Echipament: Nikon D90
Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR
Flash- Nikon Speedlight SB-600
Sunt in mare parte deacord cu bebe si aici punem punct la acesta discutie daca mai aveti ceva de discutat o faceti prin PM si nu aici.

P.S. - Giurcanu laso mai câtingan olecutzã :read:

Cine mai continua aceasta discutie aici are WARN !!!

-=> Adrian Vlasa Blog - http://www.gandeste.com/

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sport
MesajScris: 13:46, Vin 15 Ian 2010 
Neconectat
Foto Anonim

Echipament: Canonist...
Offtopicul se incheie aici! cine mai continua va lua Warn! Problema vine in felul urmator:
1. Regula este (Adrian tin sa te corectez) "utilizatorul va publica pe site doar fotografii atent selectate". din pacate nu se specifica numarul, sa nu lasam asta sa devina un incovenient. In sport sa zicem e ok si 1-2 fotografii.
2. Intradevar fotogafiile nu sunt din cele mai reusite, dar tin sa precizez ca intradevar in cazul volei-ului pozitia fotografului a fost destul de bine aleasa. In schimb partea tehnica lasa de dorit, dar asta de poate remedia in timp.
3. Ii rog pe cei ce comenteaza fotografiile postate, sa incerce sa scoata si un sfat, critica aceea constructiva de care avem nevoie toti indiferent de nivelul de pregatire.
4. In ceea ce priveste mesajul privat care a circulat pe forum in ultima vreme, consider ca a fost de prost gust.
5. Critica mea: Pentru o fotografie realizata la prima utilizare a aparatului, parerea mea, nu e asa rea precum se spune, avand in vedere ca era recomandat un obiectiv luminos (2.8) cu distanta focala mai mare (200mm at least), si sa poti sa faci si 2-3 prim planuri. Dat fiind ca sunt fotografii mai proaste in sport cu scule de mii de $, nu o consider o fotografie proasta. Intradevar se poate imbunatatii, dar doar cu un plus de echipament: un obiectiv tele, poate un teleconvertor (asta daca ai zgomot rezonabil pe la un iso 800/1600), un blitz. Poti sa fi putin mai atent la incadrari.
Nu te descuraja, si experimenteaza in continuare. Asteptam sa pui mana pe un 55-200 sau 70-300 sau de ce nu 70-200 2.8, si sa vedem ce ne areti. Pana una alta ne multumim cu ce putem face cu ce avem in "stoc".

Sus

MesajScris: 13:53, Vin 15 Ian 2010 
Neconectat

Echipament: D80, Ricoh, Canonet, Villia.
nu îndrăznesc să comentez fotografia anterioară, mi-e că mă pişcă scânteile...

postez o fotografie de la un antrenament de kendo la care am asistat, sper sa placa ochiului

razvan

Atasamente:

MesajScris: 13:40, Joi 22 Apr 2010 
Neconectat

Echipament: nikon d60,18-55,18-200
-Interesanta rama neagra,si,aici poate ma insel,da e facut sepia cumva?Mi-ar fii placut sa fie insa doar 2 personaje,era mai expresiva poza asa,parea mea :).iarasi,faptul ca personajele sunt in miscare,da un aspect misterios,``dangerous`` pozei.Bafta multa in continuoare :)
-poza ce o prezint,e facuta cam demult,inca era frig zi zapada si.....gheata :)

Atasamente:
Comentariu fisier: poza e facuta la Sipote,pe valea ariesului

Sus

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 51 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2 [ DST ]