Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: FujiFilm Finepix S6500 FD
MesajScris: 20:15, Mar 23 Dec 2008 
Neconectat

Echipament: O chestie neagră din Rusia la care ii zice Vilia şi o debara cu un bec roşu.
OK , acesta este un aparat destul de bun cand vrei sa te apuci de fotografie si daca nu dispui de un buget care sa iti permita un DSLR , raport calitate pret , personal ii dau nota 10 (la un aparat cu un pret destul modest , nu este un dSLR dar parca dupa aspectu pe care il are te face sa te simti chiar ok cand faci poze cu el ) . Asta ii parerea mea despre aparat , astept si alte pareri de la altii care au sau nu au acest model de aparat , daca aveti intrebari despre aparat as fi chiar fericit sa va raspund .

Cred că diva zânelor şi zâna divelor exista p'aci pe undeva.

Sus

Subiectul mesajului: Re: FujiFilm Finepix S6500 FD
MesajScris: 22:48, Mar 23 Dec 2008 
Neconectat

Echipament: Fuji 6500
si eu am acelasi aparat. atata am cautat la acea vreme si am fost atat de entuziasmat de el...ca deh atat imi permitea bugetul. e bun si cred ca este chiar cel mai bun pana la dslr doar ca mi`a trecut pofta de el cand am dat de D80u` lu Atenuant :))) acum zi si noapte visez la nikon :))

Sus

MesajScris: 22:58, Mar 23 Dec 2008 
Neconectat
Admin

Echipament: Nikon D90
Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR
Flash- Nikon Speedlight SB-600
poate daca mai visezi in noapte asta si mai visezi si maine cine stie ce iti aduce MOSU` :D =D>

-=> Adrian Vlasa Blog - http://www.gandeste.com/

Sus

MesajScris: 12:08, Vin 26 Dec 2008 
Neconectat

Echipament: Nikon D40 + 18-55 + 55-200
Nikon SB600 + wireless transmitter
Filters & stuff
Fratilor, am folosit S5600 inainte. Nush diferenta intre S5600 si S6500 dar pot sa va spun cu mana pe inima ca diferenta intre Fuji si Nikon D40 (aka cel mai naspa DSLR, entry-level cum le mai zice) e ca de la cer la pamant! focusul manual, diafragme F/4->F/32, senzorul cat casa, shutter lag tinde spre zero, focus in 0.3 secunde, etc. Deci parerea mea, decat sa iei cea mai buna compacta, mai bine iei cel mai naspa DSLR. Dar, poate ca e doar o parere personala. Si zgomotul oglinzii care se ridica face toti banii >:D< Love my D40!

Sus

MesajScris: 13:12, Vin 26 Dec 2008 
Neconectat

Echipament: O chestie neagră din Rusia la care ii zice Vilia şi o debara cu un bec roşu.
Dar trebuie sa te gandsti si la bugetul pe care il ai :(( , de ex cand l-am luat io am dat aprox 900 de lei pe fuji si nikon d40 era la 1400 , deci diferenta era destul de mare intre aparate :)

Sus

MesajScris: 15:54, Vin 26 Dec 2008 
Neconectat
Admin

Echipament: Nikon D90
Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR
Flash- Nikon Speedlight SB-600
dar acum un D40 este 1250 RON :D

-=> Adrian Vlasa Blog - http://www.gandeste.com/

Sus

MesajScris: 20:58, Sam 27 Dec 2008 
Neconectat

dar acuma sunt student si nu am bani (tebuie neaparat sama angajez dupa sesiune :) )

Sus

MesajScris: 20:06, Lun 29 Dec 2008 
Neconectat

Echipament: Canon 350d
Tamron 28-75 f2.8 XR DI
yo5bdm scrie:
Fratilor, am folosit S5600 inainte. Nush diferenta intre S5600 si S6500 dar pot sa va spun cu mana pe inima ca diferenta intre Fuji si Nikon D40 (aka cel mai naspa DSLR, entry-level cum le mai zice) e ca de la cer la pamant! focusul manual, diafragme F/4->F/32, senzorul cat casa, shutter lag tinde spre zero, focus in 0.3 secunde, etc. Deci parerea mea, decat sa iei cea mai buna compacta, mai bine iei cel mai naspa DSLR. Dar, poate ca e doar o parere personala. Si zgomotul oglinzii care se ridica face toti banii >:D< Love my D40!

intru si eu in marea "gasca" :) a celor care au trecut de pe 6500 pe d40 kit, si pot sa spun ca diferenta a fost cer pamant........mai putin optica
pentru un buget redus si un aparat all around fuji este o solutie foarte buna
nu stiu cati bani ar trebui sa bagi intr-un obiectiv 28-300 2.8-4.9 pentru un dslr
vorba dpreview: Good value for money D>

Sus

MesajScris: 19:42, Mar 30 Dec 2008 
Neconectat

Filters & stuff
mociani scrie:
intru si eu in marea "gasca" :) a celor care au trecut de pe 6500 pe d40 kit, si pot sa spun ca diferenta a fost cer pamant........mai putin optica
pentru un buget redus si un aparat all around fuji este o solutie foarte buna
nu stiu cati bani ar trebui sa bagi intr-un obiectiv 28-300 2.8-4.9 pentru un dslr
vorba dpreview: Good value for money D>

Daca te referi la numarul de X-si, da ai dreptate, la obiectivul de kit ai doar aprox 3x. Dar nu trebuie sa bagi bani in obiectivul ala "all-around", 28-300mm e enorm de mult, dupa mine nu se justifica aproape deloc. Pierzi calitatea imaginii, apar distorsiuni si alte minuni la capete. Pe langa 18-55-ul de kit se merita un 55-200 VR. Eu de cand am obiectivul asta, 90% din timp fac poze numai cu el. Nu e foarte luminos, insa la F/8 este foarte sharp. Focalizeaza rapid, cu VR am facut poze si la 1/8s tinut din mana la 200mm si a iesit nemiscat, si impreuna cu un close-up +4 poti face macro 1:1. La pret nu se poate compara cu 28-300, 55-200 e doar vreo 600 lei. Decat o compacta, mai bine un D40 kit + 55-200VR = aprox 2000 lei. Ideea e ca cu un DSLR poti creste, compacta cum e asa moare, nu poti schimba nimic la el. Si simti diferenta la blitz de ex..

Sus

MesajScris: 01:08, Mie 31 Dec 2008 
Neconectat
GMod

Echipament: Nikon D40 / Nikkor 18-55 / Nikkor 55-200VR / Nikkor 50mm f1.8 / Speedligh SB600 / Trepied Giottos VT806
Eu ii dau dreptate lui yo5bdm, si nu exista comparatie sau inlocuire pentru sunetul pe care il scoate D40 cand faci o poza:D Eu mor cand aud sunetul ala inregistrat care vrea sa imite un dslr pe aparatele compacte.

Sus

MesajScris: 12:46, Mie 31 Dec 2008 
Neconectat

Tamron 28-75 f2.8 XR DI
yo5bdm scrie:
Daca te referi la numarul de X-si, da ai dreptate, la obiectivul de kit ai doar aprox 3x. Dar nu trebuie sa bagi bani in obiectivul ala "all-around", 28-300mm e enorm de mult, dupa mine nu se justifica aproape deloc. Pierzi calitatea imaginii, apar distorsiuni si alte minuni la capete. Pe langa 18-55-ul de kit se merita un 55-200 VR. Eu de cand am obiectivul asta, 90% din timp fac poze numai cu el. Nu e foarte luminos, insa la F/8 este foarte sharp. Focalizeaza rapid, cu VR am facut poze si la 1/8s tinut din mana la 200mm si a iesit nemiscat, si impreuna cu un close-up +4 poti face macro 1:1. La pret nu se poate compara cu 28-300, 55-200 e doar vreo 600 lei. Decat o compacta, mai bine un D40 kit + 55-200VR = aprox 2000 lei. Ideea e ca cu un DSLR poti creste, compacta cum e asa moare, nu poti schimba nimic la el. Si simti diferenta la blitz de ex..

da, corect , si eu am achizitionat cu 2000 ron kit d40 + 55-200vr + 50 1.8
nici nu se compara, problema e alta: cand am spus good value for money m-am referit la o camera pe care am dat 800 ron, atat puteam, atat am dat, alti bani nu mai erau, punct :). multi mi-au sugerat un aparat pe film si un obiectiv bunicel dar......comoditatea m-a omorat asa ca am mers pe digital, pe vremea aia un 350d era in jur de 1500 ron body only
si in legatura cu obiectivul: cand ai o suma fixa de bani pt aparat + obiectiv, nu prea te mai uiti la calitatea optica o obiectivului. Cel putin la vremea aia nu cred ca puteam sa vad diferenta intre un 28-80 3.5-5.6 (300 ron) si un 28-70 2.8 (1400 ron), chiar daca pentru ochiul format este enorma. Cat despre distorsiuni la capete la fuji.......poate foarte putin la 28mm, dar cam atat, in rest ireprosabil.
si ultimul motiv pentru care lumea (inclusiv eu) lauda aparatul este faptul ca se devalorizeaza foarte putin, cel putin eu in 2 ani de zile am pierdut cca 100 de lei.
Concluzia mea (neschimbata de altfel).......un aparat excelent pt pretul lui, pt cineva care nu vrea sa cada in capcana investitiilor nesfarsite in dslr (cum am ajuns si eu :D), pt cineva care mai vrea si o setare manuala din cand in cand. Nu se apropie nici cum de cel mai de baza dslr, departe de mine gandul asta, dar.....nice :)

all well :)

Sus

MesajScris: 12:07, Joi 01 Ian 2009 
Neconectat

Filters & stuff
mociani scrie:
da, corect , si eu am achizitionat cu 2000 ron kit d40 + 55-200vr + 50 1.8
nici nu se compara, problema e alta: cand am spus good value for money m-am referit la o camera pe care am dat 800 ron, atat puteam, atat am dat, alti bani nu mai erau, punct :). multi mi-au sugerat un aparat pe film si un obiectiv bunicel dar......comoditatea m-a omorat asa ca am mers pe digital, pe vremea aia un 350d era in jur de 1500 ron body only
si in legatura cu obiectivul: cand ai o suma fixa de bani pt aparat + obiectiv, nu prea te mai uiti la calitatea optica o obiectivului. Cel putin la vremea aia nu cred ca puteam sa vad diferenta intre un 28-80 3.5-5.6 (300 ron) si un 28-70 2.8 (1400 ron), chiar daca pentru ochiul format este enorma. Cat despre distorsiuni la capete la fuji.......poate foarte putin la 28mm, dar cam atat, in rest ireprosabil.
si ultimul motiv pentru care lumea (inclusiv eu) lauda aparatul este faptul ca se devalorizeaza foarte putin, cel putin eu in 2 ani de zile am pierdut cca 100 de lei.
Concluzia mea (neschimbata de altfel).......un aparat excelent pt pretul lui, pt cineva care nu vrea sa cada in capcana investitiilor nesfarsite in dslr (cum am ajuns si eu :D), pt cineva care mai vrea si o setare manuala din cand in cand. Nu se apropie nici cum de cel mai de baza dslr, departe de mine gandul asta, dar.....nice :)
all well :)

Foarte frumos ai pus in cuvinte. Ai perfecta dreptate. Si oferta de D40 ai prins-o mortal de bine (50mm 1.8 e superb!). Sunt curios doar, daca ai si AF la obiectivul de 50, ca daca da, ti-a pus Dzeu mana in cap, vorba aia. Eu acuma visez la un 50 1.8, si e cam 1000 RONi cu AF-S. :cry:

Sus

MesajScris: 19:11, Vin 02 Ian 2009 
Neconectat

Tamron 28-75 f2.8 XR DI
yo5bdm scrie:
Foarte frumos ai pus in cuvinte. Ai perfecta dreptate. Si oferta de D40 ai prins-o mortal de bine (50mm 1.8 e superb!). Sunt curios doar, daca ai si AF la obiectivul de 50, ca daca da, ti-a pus Dzeu mana in cap, vorba aia. Eu acuma visez la un 50 1.8, si e cam 1000 RONi cu AF-S. :cry:

50 1.8 de la nikon cu af-s nu stiam ca exista
este un 50 1.4 afs la 1200 ron pret de romania sau un 60 2.8 afs la 1500 ron, cel putin pt moment sunt singurele prime-uri "accesibile" :P cu afs

sorry de offtopic :)

Sus

MesajScris: 00:38, Dum 04 Ian 2009 
Neconectat

Echipament: Pentax K1000; Pentax K10D
yo5bdm scrie:
...diferenta intre Fuji si Nikon D40 (aka cel mai naspa DSLR, entry-level cum le mai zice) e ca de la cer la pamant!... Si zgomotul oglinzii care se ridica face toti banii >:D< Love my D40!

yo5bdm: Sigur ca nu se poate compara Nikon D40 cu Fujifilm S6500FD. Primul e DSLR, al doilea e un bridge. E ca si cum ai compara un Mercedes clasa E cu un Mercedes clasa A... Fiecare merge si isi face treaba, dar...
Cat despre zgomotul oglinzii, sunt curios daca ai tras vreodata la un spectacol de teatru?:oops:

Am si eu un Fujifilm FinepPix S6500FD. O folosesc cu placere ori de cate ori am ocazia. Nu este o camera cu pretentii de DSLR, dar nici una de neglijat.

+ are zoom manual pe inel (nu mai exista la vremea lansarii alt P&S sau bridge cu zoom pe obiectiv!!)
+ focalizarea manuala pe inel (aici este alta poveste ca e tot electronic controlata!)
+ trage RAW - cu comicul JPG de 12 Mpxl (!) dupa prelucrarea in FinePix
+ auto bracketing
+ prestatii excelente pana la ISO 200, bune pana la ISO 400 si cu prelucrare pana la 800 (la un P&S!!!!)
+ flash Bracketing si prestatii bune ale flashului la interior
+ diafragma 2,8 la echiv 28mm si 4,9 la 300mm
+ mod full auto

- senzorul SuperCCD da niste artefacte specifice, vizibile mai ales la bokeh
- softul proprietar lucreaza extrem de lent
- nu se poate atasa flash extern

Sus

MesajScris: 22:47, Dum 15 Feb 2009 
Neconectat

Echipament: Canon EOS 350D + 18-55 AF, ; Nikon-EM + Nikon E 50mm 1:1,8 ( 1979) SONY dsc H-9; Canon A630; FujiFilm S5600; , CMEHA-M8( 1977)
In primul rand...imi cer scuze ca am intrat pe acest forum fara sa va salut...Grabit fiind in a deschide un topic pentru Sony!
Asadar bine v-am gasit si desi nu sunt din Cluj-Napoca...poate primiti intre dvs. si un galatean.:)
Asadar....Am avut si Fuji S5600 dar...dar...sa fim seriosi...orice digitala compacta fie cea mai scumpa...e inferioara cu mult fata de cel mai ieftin DSLR. Iar ca sa o spun pe cea dreapta...singura calitate la compacte...e ca au mod de filmare! Un moft! Pot foarte bine sa-mi cumpar o camera video ieftina si fac un film ca oamenii: clar, fara frame-uri, bazaituri de fundal si alte dracovenii!
Revenind la topic...e drept ca FujiFilmul facea poze in culori vii ! Iar pentru amatori sau incepatori in ale fotografiei digitale...sunt foarte utile!

Sus

MesajScris: 20:33, Dum 01 Mar 2009 
Neconectat

Echipament: Fujifilm S6500fd, Trepied Fancier WT666
si eu am tot fujifilm s6500fd, si sunt foarte multumit de el , pentru inceput e numai bun . pana voi ajunge la un anumit nivel nici nu ma gandesc sa-l schimb, dupa aceea ma gandesc la un canonn 1000d, nikon d40 , pentax 2000d sau poate un fujifilm s5 pro.

Sus

MesajScris: 18:02, Lun 02 Mar 2009 
Neconectat

Echipament: Canon 40d, Canon 28-105, Canon 75-300, Canon SpeedLite 430 EX
Fuji FinePix S5600
Suport fundaluri Carton, doua blitz-uri slave 80w, umbrela gold, 2 trepiede lumini
Ma amuza cum toata lumea "am un slr...nici nu se compara". Nu cunosc fuji 6500 dar am un S5600 si m-am jucat putin cu un S9500 (cred). Eu vreau sa spun ca inca folosesc S5600-le meu si pot sa spun ca e extrem de util in multe situatii. Evident exista o diferenta intre un slr si un ps dar am vazut concursuri de fotografie castigate cu PS in pofida celor care aveau "SLR care nici nu se compara". Dupa cum spunea cineva mai sus pana la ISO400 fuji e excelent iar culorile sunt f bune, desi e drept ca nu suna ca un SLR :))

http://photo.net/photodb/member-photos? ... &unlimit=1

Sus

MesajScris: 16:41, Dum 08 Mar 2009 
Neconectat

Echipament: Pentax K1000; Pentax K10D
nikon_123ro scrie:
eu vreau sa spun ca inca folosesc S5600-le meu..

Asa am facut si eu. Neavand obiectiv macro la SLR, utilizam cu placere functia asta la 6500 si micutul Fuji facea fata splendid. Plus ca la deplasari lejere, e mai comod sa ai o camera usurica la tine, ca 6500-le, pe care sa stii ca te poti baza pe deplin.

Am hotarat sa o vand si nu sunt deloc surprins ca am primit pe ea pretul pe care l-am platit acum doi ani!

Pacat, pacat, mi-e deja dor de ea! Omul nu mi-a dat inca banii, poate se razgandeste :>

Sus

MesajScris: 02:28, Joi 12 Mar 2009 
Neconectat

Echipament: Pentax K10D
FA 50 mm f/1.4
M 135 mm f/3.5
Si eu am avut fuji6500. Cred ca aparatul acesta a reprezentat o adevarata trambulina catre dSLR-uri. L-am vandut unui prieten. Am mai avut ocazia sa-l mai inhat de vreo cateva ori. Concluzia: nu m-as mai intoarce. Orice SLR, dSLR e pur si simplu altceva iar asta o simti inca de la prima atingere.
Am scos multe fotografii zic eu reusite, insa am si ratat multe din cauza limitarilor tehnice. Senzorul era foarte ok pentru un compact insa obiectivul mi se parea ca de la 200 mm in sus era inutilizabil.
Dar in gama lui de pret, cred ca facea K.O. competitia, probabil inca o face : Canon S5 nici nu respira pe langa el, Sony H9 la fel si bridge-urile de la Panasonic.
Asadar un "up" nostalgic de la mine pentru Fuji6500. Pe el am invatat bazele fotografiei.
Succesorii lui, 9500 si 9600 au senzor mai prost.

Sus

MesajScris: 10:29, Joi 12 Mar 2009 
Neconectat

Echipament: Sony Ericsson K800i + Canon 400D, Sigma 17-35, Tokina 50-135; mai am de la lucru ceva sticle si o lanterna.
twiz, faci referire la Canon S5-IS?

Sus

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]